De hondenschool
Waarom heb ik een hondenschool???
Vroeger thuis hadden we een hond, gekocht in een dierenwinkel wat toen nog kon. Het bleek een kruising poedel/terriër te zijn, een heerlijke speelse hond waar we veel mee gedaan hebben. Toen waren er nog geen hondenscholen dus mijn moeder heeft hem leren lopen aan de lijn ’s avonds in het donker over straat want lopen wilde hij niet dus de methode was niet echt goed maar hij liep wel daarna. Wij gingen er mee rolschaatsen en springen over van alles, alles vond hij leuk.
Toen ik uit huis ging kreeg ik mijn eigen hond van mijn vriendin, toen ik werkzaam was bij de master van de KNJV(Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging). Hij heette Shane en kwam van een boerderij. Een heerlijke hond, ras onbekend, maar wat was het een heerlijk maatje. We deelde lief en leed samen. Ik leerde hem van alles en hij was altijd bij me en mee ook naar de paardrij lessen die ik gaf. Bij de master van de KNJV leerde hij ook achter een fietswiel achter de prooi aan rennen net zoals de honden van de meute dat doen en hij gaf zelfs ‘geluid’ als hij dat deed net als de foxhounds.
Bij Shane kwam nog een eigenwijs vlinderhondje,Bas genaamd, die wel heel lief was maar ontzettend eigenwijs maar wel het oprechte maatje van Shane.
Daarna kwam Koen een boerenfox een heerlijke hond die openstond voor alle kunstjes en leermethodes. Hij kende veel en liep de hele dag als een schaduw achter me aan. Met hem ben ik naar mijn eerste puppycursus gegaan. Daar heb ik al meegemaakt hoe het in mijn beleving niet echt handig was. 8 pups op de rij en iedereen individueel zijn kunstje doen. We stonden met de pups een uur naast elkaar op het veld en we haalde er weinig bevrediging en plezier uit.
Toen ik eenmaal labradors ging fokken ben ik met meerdere eigen gefokte pups naar puppycursus geweest maar dan jachtgericht.Dit was beter voor de pup en voor mij.Kleinere groepjes meer afwisseling en doelgericht met de labrador werken.Vele diploma’s zijn gehaald en vele prijzen gewonnen met Kato,Wiz,Djessy,Gwenn.(Labradors fokken vanuit het oogpunt dat het ras geweldig is en een ontzettende ‘will to please’heeft om met en voor de baas te werken en ze erg veel gebruikt worden als hulphond,therapiehond,epileptiehond enz.)
Daarnaast ben ik therapiehondgebeleider geworden met mijn eigen labradors en heb ik meerdere module’s kynologisch instructeur behaald. Veel workshops,lezingen,boeken enz zijn verslonden ,clickercursus,t- touch.
Dit is ook wat ik aanbied in mijn lessen,er een fijne vrolijke gezinshond van maken, met vooral plezier voor eigenaar en hond. De oefeningen afwisselen door spel en even los want er moeten ook vragen beantwoord worden.
De puples duurt een half uur tot 3 kwartier en daarna mogen ze nog even spelen met leeftijd genootjes en wordt er erg gekeken of de pups bij elkaar passen zodat er geen trauma aan het spelen overgehouden wordt. In de puppyles zijn er 2 pups, hooguit 3 en krijgt iedereen individueel contact want elke combinatie is anders en verdient andere uitleg.
Tevens behandel ik vanuit mijn fokachtergrond voer,enten,ontwormen en vlo en teek problematiek. Hoe wordt er gereisd met de pup, hoe doet hij/zij het in huis en zeker zo belangrijk met de eventuele kinderen in het gezin. De kinderen mogen ook altijd mee naar de les en mogen, als dat qua leeftijd kan, meedoen met een oudere hond van mij om ook de oefeningen onder de knie te krijgen wat als erg leuk en leerzaam ervaren wordt. De kinderen worden dus zeker betrokken bij de puppycursus of oudere hond lessen. Bij problemen thuis kan er priveles thuis gegeven worden en we gaan meerdere keren naar Gennep of ergens anders heen om te socialiseren.Na de puppycursus is er de jonge-honden les of de gehoorzaamheids les voor ouderen honden met altijd sport en spel erin verwerkt.
Mijn hondenschool is aan huis en is er dus altijd tijd en ruimte om met onze gecertificeerde therapiehonden een stukje gecontroleerde socialisatie op ons te nemen. Meerdere honden aanwezig van pup tot senior.
Heeft u vragen of interesse in een intakegesprek?
neem dan gerust vrijblijvend contact op: